Daktimmerwerken

Houten daktimmerwerken zijn één van onze specialiteiten. Wij gebruiken de beste houtsoorten zoals Canadese of Europese Oregon om kwaliteit en stabiliteit te waarborgen. Of het nu om hellende of platte daken gaat, wij zorgen voor de perfecte afwerking en uiteraard ook de isolatie.

Hellende daken

Als we het hebben over een hellend dak, spreken we meteen over meerdere varianten zoals een zadeldak, een mansardedak, een lessenaardak, enz… Uiteraard moet er ook rekening gehouden worden met de aanwezigheid van schouwen en/of dakkappellen. Het onderliggende daktimmerwerk en houtsoort is dus bepalend om de gekozen dakvorm draagkrachtig uit te voeren. Aan de binnenzijde wordt er best voor een spanten- of gordingsdak geopteerd.

Isolatie van daken

Uiteraard dient een dak ook goed geïsoleerd te worden. Volgens de Vlaamse dakisolatienorm dienen alle daken van woningen en huurwoningen tegen 2020 voorzien te zijn van isolatie. Dat geldt voor woningen die voor 1/1/2006 aangesloten werden op het elektriciteitsnet. De warmteweerstand (of R-waarde) moet minimaal 0,75m² K/W bedragen ( m² Kelvin per Watt), wat ongeveer betekent dat er een isolatielaag van een 3 tot 4 cm nodig is, afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal. Voor nieuwbouwwoningen moet je een E-peil halen van 40 in 2020 en 35 in 2021. Wij passen de dikte van de isolatielaag uiteraard aan volgens het gebruikte isolatiemateriaal om de normen te halen.

Platte daken

Platte daken zijn al even in opgang. Meer en meer zie je woningen die uitgevoerd worden met een plat dak. Ook het schrijnwerk hiervoor kunnen wij met de grootste zorg uitvoeren, zodat alles klaarligt voor de vakman die de afwerking in EPDM, roofing of nog een ander materiaal zal verzorgen.

Algemene schrijn- en timmerwerken

van Audenhove BVBA

RPR Gent afdeling Oudenaarde

BTW BE 0828.604.781

Ondernemingsnummer: 0828.604.781

E-mail: 

wesley.van.audenhove@telenet.be

Telefoon: 0478326903

Adres: Langestraat 22, 9570 Lierde

Website: schrijnwerkenvanaudenhove.be